Eksamensprojekt

Dette semester har været en udfordrende og lærerig rejse, hvor vi har arbejdet intensivt med en rigtig klient og integreret vores valgfag i projektet, som i mit tilfælde var Ui/kodning. for at gøre det nemt og overskueligt vil jeg gennemgå vores proces, beslutninger og læringer gennem de forskellige sprints.

Klient og Team Sammensætning

Efter vi havde lavet en del research valgte vi Studenterhuset Odense som klient. Jeg havde det en smule ambivalent med beslutningen, men valgte at have en positiv tilgang til det. Valget var baseret på at det lå lokalt i Odense og vores tidligere kendskab til stedet, hvilket gjorde det nemmere at finde steder at forbedre hos dem. Teamet bestod af Mig selv, Freya, Magnus, Sofie og Simon.
Mig og Magnus havde valgt Ui som valgfag da vi begge har stor interesse for at kode, hvor Freya, Sofie og Simon havde valgt content som valgfag da design, foto/video og social media content ligger dem mere nært.
Dette skabte et super godt team der var stærke på mange områder.

Sprint 1: Research

I første sprint tog vi os god tid til research. Vi udviklede spørgeskemaer for at identificere problemer og samle data til personaer. Derudover lavede vi vær i sær research på forskellige områder som hjalp os med at finde ud af mere om Studenterhuset Odense. Efter samtaler med Studenterhuset fandt vi frem til de havde problemer med deres sociale medier og lokale booking, hvilket førte til at vi landede på ideen om en informationsskærm og en ny SoMe-strategi. Vi valgte også at lave en Lo-Fi af informationsskærmen for at have et udgangspunkt at gå ud fra.

Sprint 2: Problemformulering og Hængepartier

Vi kæmpede en kamp med problemformuleringen og var i lang tid i tvivl om hvordan i al verden vi skulle formulere den så den var skarp og havde en rød tråd med hele vores opgave. Vi modtog feedback om, at vores løsninger skulle være tydeligt sammenhængende, hvilket resulterede i at vi mange gange måtte gå tilbage og lave ændringer hvilket gav god mening da vi arbejder på en agil måde i forhold til Design Thinking. Sofie blev valgt som product owner, og Magnus fortsatte som SCRUM master hvilket fungerede super godt fra start. Vi begyndte at arbejde på personaer, Golden Circle og BMC, og færdiggjorde dem i fællesskab. Vi begyndte også så småt at skrive på rapporten for være godt med.

Sprint 3: Ui / Kodning

Vi valgte at dele os op i vores valgfagsgrupper, så i et godt stykke tid kom mig og Magnus til at sidde sammen og nørde en masse med kodning og mere specifikt Vue.JS, jeg havde tidligere haft en praktik samtale med mit kommende praktiksted som viste mig at de brugte Atomic Design til deres Vue projekt og det gav i mit hoved virkelig god mening at bruge det til vores projekt og Magnus fangede hurtigt ideen med det og det blev hurtig besluttet at det var det vi gik med.

Her kan i se strukturen på de forskellige vue komponenter, for mig og Magnus gav det virkelig god mening og vores arbejde blev meget lettere ved at strukturere indholdet på denne måde.
Jeg valgte også at arbejde på “kodeovervågning” som skulle hjælpe med værdiskabelse i fremtiden, eksempelvis ved at man kunne måle på sektioner der blev inteageret med oftere end andre.
Dette blev gjort med en AtomLogging.vue komponent som vi nemt kunne smide uden om elementer på informationsskærmen.

OrganismHero.vue:

<template>
  <AtomLogging property="hero">
    <Carousel :autoplay="4000" :wrap-around="true">
      <Slide v-for="(hero, index) in heros" :key="index">
        <div class="hero-banner">
          <!-- Pass hero.heroimg to AtomHeroImage -->
          <AtomHeroImage :src="hero.heroimg" :alt="imageAlt" />
        </div>
      </Slide>

      <template #addons>
        <Pagination />
      </template>
    </Carousel>
  </AtomLogging>
</template>
Code language: HTML, XML (xml)

Her kan man se hvordan vi smidder AtomLogging uden om hele hero banneret og giver det en property “hero”, så når der trykkes på Hero billedet sender den automatisk en besked til en API og opdatere databasen med besked om at der er blevet klikket på Hero billedet.

Det synes jeg har været utrolig fedt at kode!

Sprint 4: Rapportskrivning

Jeg følte vi startede virkelig godt i sprint 4 og vi følte vi var virkelig godt med og det gav ro i kroppen hvilket var super fedt. Meget af rapporten var skrevet og vores produkter var færdige og vi havde stadig hele to uger tilbage. Det gjorde vi kunne være rigtig grundige uden at blive stresset over det. Vi delte det resterende af rapporten ud på hinanden for at få skrive ro hjemme og Sofie valgte også at rette de forskellige områder i rapporten for at skabe en rød tråd igennem hele opgaven.

Refleksion

Jeg synes vi har været et skide godt team, selvom motivationen nogengange har haltet lidt har vi været gode til at holde hinanden oppe og det har været rigtig vigtigt for mig at der har været en god positiv tilgang til hinanden i sådan et omfattende projekt.
Vi har alle været virkelig skarpe på en masse områder og det har gjort os stærke sammen, jeg frygtede at jeg valgte forkert da jeg/vi valgte at gå sammen med både Ui og Content, men jeg føler det har skabt en masse kvalitet og samtidig styrket vores bånd til hinanden både som studerende men også som venner og det mener jeg er rigtig vigtigt.
Alt i alt har det været en meget lærerig oplevelse der til tider har været mål kunne være lidt hårde at nå, men når det så alligevel er lykkedes har det føles super fedt!

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

No comments to show.